Skip to main content

Historien om Dan Cake

At række efter stjernerne og skabe en halvmåne

Cremede roulader, saftige skærekager, lækre muffins og selvfølgelig den legendariske citronmåne er kun en del af det store kagebord hos os. Og det giver et godt billede af den mangfoldighed, som opnås gennem innovation men med fast forankring i gode danske bagertraditioner.

1931

Dan Cake stiftes af Jens Eskildsen

I 1931 blev Dan Cake stiftet af Jens Eskildsen i Simmelkjær nord for Give. Jens havde store drømme og med hårdt arbejde lykkedes det at skabe en sund forretning.

1959

Produktionen udvides og flytter

Så i 1959 var det nødvendigt med bedre produktionsmuligheder, og man flyttede derfor produktionen til et større bageri i Give, og det blev startskuddet til en større mere industriel produktion.

1966

En helt ny fabrik starter en rigtig “stor industriel” produktion

Ikke engang 10 år senere var virksomheden igen vokset og krævede mere moderne faciliteter. Det blev til en helt ny fabrik på Kornvej i Give.

Ordrerne væltede ind, så allerede på dette tidspunkt var der tale om en stor industriel produktion efter danske normer – og nå ja i hvert fald efter normen her i det midtjyske.

1968-1972

Halvmånen og jordbærret

I 1968 kom halvmånen til og kun et par år senere kom rouladerne til. Det blev hurtigt en stor succes og danskerne elskede – dengang som i dag – citronmånen og jordbærrouladen.

Kager var nu ikke kun forbeholdt bagerforretningerne, og børn og voksne kunne nyde kager til mange forskellige lejligheder.

1978-1984

Stor vækst fører til salg

I 1978 var virksomheden fortsat i vækst, og man besluttede at bygge den nuværende fabrik på Hjortsvangen i Give.

Årene herefter bød fortsat på stor vækst og i 1984 solgte anden generation, Erling Eskildsen, fabrikken til Foods Trends i England.

1990

Dan Cake i Polen

Den gode vækst fortsætter for Dan Cake og leder til etablering af yderlig salgs- og produktionsfaciliteter i udlandet blandt andet med to bagerier og distribution i Polen. Og i 1998 blev Dan Cake Russia etableret.

2004

Hjemme igen

Efter en årrække på udenlandske hænder bliver Dan Cake i 2004 overtaget af en investorgruppe, hvor den danske virksomhed GIVESCO A/S indgår.

En virksomhed, som Erling Eskildsen står i spidsen for, og dermed vender han tilbage til de rammer, som han i sin tid skabte sammen med sin far.

I dag

I dag står vi stærkt som en virksomhed med mere end 90 års erfaring inden for fødevareindustrien. ‘Opskriften’ er fortsat den samme: ‘gode råvarer og produkter i kombination med sunde kerneværdier’.

Det er vigtigt – og livsnødvendigt, at vi udvikler os hele tiden og følger med tiden. Derfor opsøger og undersøger vi løbende trends både herhjemme men også i det store udland.

Flere gange årligt deltager vi på messer rundt i Europa, hvor vi henter inspiration med hjem. Vi engagerer os i lokalområdet og ude i de enkelte butikker for at møde kunderne i øjenhøjde.

Dan Cake drives i dag af 3 generation.

Velkendt dansk kvalitet siden 1931

Kvalitet hos os har mange facetter. Vi går op i respekt for kvaliteten af den råvare, vi anvender i kagerne. Derfor finder du altid kager, som indeholder vores egne frugtfyld, cremer og glasurer efter specialudviklede opskrifter, og vi bruger naturlige farver og aromaer, hvor det er muligt. Alt sammen for at give vores produkter de allerbedste forudsætninger.

Hjemmelavet frugtfyld og cremer

Glassur efter egen opskrift

Naturlige farver og aromaer

Et nyt twist på de velkendte klassikere – tips & tricks til dit kagebord

Bliv inspireret af vores univers af opskrifter

Klar til at forny dit kagebord med spændende variationer af klassiske favoritter? Vi har samlet en række kreative tips og tricks, der puster nyt liv i dine traditionelle kager. Gør dine kager til samtaleemner ved at tilføje unikke smagskombinationer, dekorationsideer og præsentationsmetoder.

Lad os udforske det fantastiske univers af muligheder og inspirere din næste kageoplevelse!